diumenge, 17 de novembre del 2013

CURSA DE MUNTANYA APLEC DE SANT MARTÍ 2013

Els 157 participants a l'edició d'aquest any varen poder gaudir del recorregut de la cursa sense que la pluja fes acte de presència. Hem utilitzat el tràfic d'influències i gràcies a la intercessió del nostre patró, Sant Martí de Tours, que en afers meteorològics té molta influència a les altes esferes.

Cal recordar que la llegenda catalana explica que, en ple hivern, un soldat romà de nom llatí Martinus, va tallar amb l'espasa la meitat de la seva capa per abrigar un pobre que estava mort de fred. Tot seguit el cel es va obrir, un càlid sol va brillar esplendorós va fondre la neu i es va formar un gran Arc de Sant Martí.

Per aquest motiu es coneix aquest fenòmen amb el nom d'Arc de Sant Martí i l’ interludi de bonança que cada any té lloc a mitjans de novembre amb el nom d'Estiuet de Sant Martí.
No sabem si atribuir la manca de pluja a la bona feina de Sant Martí, o a la no tan bona  dels serveis d’informació meteorològica. Cal destacar que el divendres únicament Meteocat ho va encertar. Meteolot es va mantenir ferm fins el divendres on va claudicar i va pronosticar pluja per dissabte al matí.

El guanyador del recorregut llarg de 15 quilòmetres ha estat en Jordi Casadellà, del Club Atletisme Olot Terra de Volcans, que amb un temps d’1 hora, 7 minuts i 32 segons va arribar tan fresc com si acabés d’aparcar el cotxe al planell de sota l’Ermita. Si s’espavila una mica atrapa al meu cunyat que va tenir la brillant idea de menjar-se una suculenta banana 5 minuts abans de sortir i va arribar marejat escoltat per la màxima autoritat municipal i l’Aniol. En categoria femenina la guanyadora ha estat la Mariona Domènech que va arribar bastant sobrada amb un temps de 1 hora 38 minuts i 9 segons. Ens ha quedat clar que el proper any el que arribi sense esbufegar li farem fer un altre volta al circuit.

El guanyador del recorregut curt de 9 quilòmetres ha estat en Jordi Roura, del Club Natació Olot, que amb un temps de 40 minuts i 44 segons ens va acabar de convèncer de que l’ havíem encertat posant l’arribada en pujada. Vàrem tenir feina a aturar-lo degut a la gran velocitat que portava. En categoria femenina la guanyadora ha estat la Núria Sitjà que va arribar xiulant amb un temps de 57 minuts i 47 segons.

Pel que fa al representants de Santa Pau el primer de la volta llarga ha estat en Mel Vila, honorable president de l’Ampa, que s’ha empadronat al municipi amb l’únic objectiu d’aconseguir aquest premi. El primer de la volta curta ha estat en Dani Revidiego de “Can Daniel” que estava apuntat a la volta llarga però va fer la curta quan va veure que en Mel s’escapava i va anar a assegurar el resultat.

L'altre representant local va ser en Vidal que va pujar 50 vegades la pujada del planell a l'Ermita carregat amb pa, coca-coles, aigües i el que fes falta. L'any vinent li donarem un dorsal i li controlarem el temps. Si algú va veure llum a dalt l'Ermita a quarts de 7 del matí era en Vidal que va arribar per treballar-hi quan encara era negre nit.

Tots els participants varen fer molt bon paper a la cursa però amb l’esmorzar no varen complir les expectatives, doncs no es varen acabar les 160 botifarres i les 4 ventresques. El proper any ens posarem seriosos en aquest tema i el que no s’acabi es menja.

Ens queda agrair moltíssim la feina de tots els col·laboradors, l'Ajuntament de Santa Pau i  els Pabordes de Sant Martí. També volem agrair la gran tasca del Consell Esportiu de la Garrotxa i molt especialment la de l'Oscar Cabana.

Us esperem l’any vinent!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada