dijous, 7 d’agost del 2014

IV CURSA DE MUNTANYA APLEC DE SANT MARTÍ 2014



La 4ª Edició de la Cursa de Muntanya de l'Aplec de Sant Martí es cel·lebrarà el diumenge 16 de novembre de 2014 i forma part del CIRCUIT DE CURSES DE MUNTANYA DE LA GARROTXA.

Aquest any la cursa torna al diumenge al matí a diferència dels dos darrers anys en que va ser dissabte al matí.

El preu de la inscripció anticipada és 8 €, en el cas d'inscripció el mateix dia de la cursa el preu és de 10€. Agraïriem que la inscripció es faci per anticipat sobre tot per tenir una previsió per l'esmorzar (pa amb tomàquet, beguda, cansalada curada a la brasa i butifarra a la brasa), en tot cas la inscripció el mateix dia de la cursa no està limitada.

Hi haurà MINI CURSA DE MUNTANY DE SANT MARTÍ d'1,5 quilòmetres per els nascuts entre els anys 2001 i 2006. La incripció anticipada és de 3€, en el cas de inscripció el mateix dia serà de 5€. Està inclosa la participació, l'assegurança i l'esmorzar.

 Els corredors podran escollir entre el recorregut curt i el recorregut llarg.

El recorregut curt d'un total de 9 quilòmetres és pràcticament idèntic al recorregut de l'any anterior, però hem substituït trams de pista forestal per corriols (12/11/14 AQUESTS CORRIOLS NOUS HAN ENDURIT EL RECORREGUT CURT PERQUÈ S'HA SUBSTITUÏT PISTA FORESTAL EN BAIXADA PER CORRIOLS PUJA I BAIXA). Com sempre amb una combinació de corriols pel mig del bosc i pistes forestals, la seva dificultat està concentrada en la primera meitat del recorregut, sempre evitant desnivells molt pronuciats.

El recorregut llarg que fa un total de 16,5 quilòmetres és molt diferent de l'any passat. Presentem en societat nous corriols i passem per alguns corriols que es varen estrenar a les edicions d'aquest any de la Duatló de Muntanya i a la Marxa dels Passabigues què vàren tenir molt bona acceptació. Hi haurà més quilòmetres de corriols que l'any passat i molts d'ells sense gare desnivell en pujada. També hem incrementat el grau de "diversió" del corriol final en baixada.

Ja sé que l'any passat vàrem prometre que la cursa llarga seria molt més dura. No hem complert la promesa perquè hem prioritzat els nous corriols planers pel mig del bosc i perquè no ha estat possible fer una part del recorregut programat. L'evolució raonable del recorregut llarg de la cursa estava pensat per pujar a la Torre de Vigilància del Croscat, malauradament l'erosió està provocant que any rera any la Gredera del Croscat es va esllavissant, ja s'ha hagut de recular la barana de fusta de protecció i en uns anys pot perillar inclús la pròpia Torre de Telègraf del Segle XIX. El PNZVG vol preservar aquest indret i nosaltres hi estem totalment d'acord.(12/11/14 PELS COMENTARIS DELS QUE L'HAN ENTRENAT LA DARRERA SETMANA ES VEU QUE SÍ QUE HEM COMPLERT LA PROMESA)

Val la pena parar a fer un bufet en les poques ocasions que els arbres ens deixaran contemplar les vistes de la Vall de Sant Martí de Santa Pau.

En el recorregut llarg hi haurà un avituallament líquid a meitat de cursa.

A l'arrivada hi haurà esmorzar gratuït per tots els participants de pa amb tomàquet, ventresca curada a la brasa, butifarra a la brasa i beguda.
A la cursa podeu anar al ritme que us vagi bé però a l'esmorzar és obligatori fer un bon paper. Aquí a Sant Martí sóm gent de vida i seguim la tradició que ens han inculcat la gent gran del barri. Com deia la padrina de la campana de l'Ermita, quan ja m'havia menjat una dotzena de canalons: "Menja noi i no facis compliments!!!" 

Els acompanyants i visitants també podran esmorzar comprant un tiquet a un preu simbòlic, quasi regalat. Si us sobra algún Euro podeu anar a tirar a la BIROIA i si teniu sort podeu començar a buscar lloc per posar els pollastres vius que us emportareu.

Si us heu quedat amb gana podeu anar a dinar a un restaurant del poble a menjar Fesols de Santa Pau i tornar a la tarda a ballar Sardanes i menjar castanyes.

Si veniu de fora i voleu fer nit podeu consultar aquest enllaç ALLOTJAMENTS SANTA PAU o als campings següents:

MAS PATXET
CAMPING LAVA
CAMPING LA FAGEDA

Si voleu dinar a Santa Pau podeu consultar aquest enllaç RESTAURANTS SANTA PAU , els 3 campings del municipi també tenen servei de restaurant.


Les inscripcions es poden fer a la www.runedia.com fins el divendres dia 14 de novembre a les 23:59. El mateix dia de la cursa es poden fer inscripcions entre les 8:00 i les 8:45 en aquest cas a un preu de 10€.



La recollida de dorsals es farà el mateix dia de la cursa entre les 8:00 i les 8:45.



Degut a les distàncies i el recorregut de la prova, no es permetrà la sortida de cap corredor menor de 16 anys que no vagi acompanyat d'un adult que s'en faci responsable. Tots els menors de 18 anys han portar el omplert el document d'autorització per participar a menors d'edat en el moment de recollir el dorsal. 


Els organitzadors volem que podeu gaudir el màxim de l'entorn del nostre veïnat, que la festa de Sant Martí faci goig i poder anar recuperant corriols per tal de què els que estimen la muntanya en puguin gaudir.


Us hi esperem!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada